ADAUGA RADIO !

Inainte sa trimiteti cititi ASTA

Toate aceste detalii, le trimiteti la adresa noastra de email  : contact@radiourionline.net sau completați formularul de mai sus.

IMPORTANT !!

Toate radiourile care doresc sa fie adaugate trebuie sa insereze codul aferent bannerului ce se regaseste mai jos. Fara acest banner nu sunt acceptate posturile de radio noi.

<a href=”https://radiourionline.net/” target=”_blank” rel=”noopener”><img src=”https://radiourionline.net/promovare.png” alt=”RadiouriOnline.net” title=”RadiouriOnline.net”></a>

Prima emisie de radio prin Internet, „Internet Talk Radio”, a fost făcută de Carl Malumud în 1993 și folosea tehnologia denumită Mbone („multicast backbone”). Internet Talk Radio era un talk show săptămânal ce difuza interviuri cu experți în calculatoare.

În 1994, postul de radio WXYC al Universității Carolina de Nord, și-a început transmisia prin intermediul internetului simultan cu cea în FM, urmat imediat de multe radiouri tradiționale, unele renunțând la transmisia în FM și recurgând doar la on line.

Prima stație de radio care a emis exclusiv pe Internet, „Radio HK”, a fost înființată în 1995 de Norman Hajjar împreună cu New Media Lab, o agenție de publicitate din Marina del Rey, California. Pentru transmisie Radio HK folosea tehnologia multicast. Mai târziu, Radio HK a devenit unul dintre primele servere RealAudio.

În Europa, primul web radio a fost Virgin Radio, apărut în 1996 în Marea Britanie.

În 1999 Scour Inc. a lansat MyCaster, un software MP3 player similar cu Winamp. Această aplicație permitea utilizatorului să transmită în timp real propriile fișiere audio către site-ul web, care amplifica semnalul și îl lista pe site-ul său pentru a putea fi accesat de oricine. [1]

În România instituția Consiliul Național de Reglementare al Domeniului Audiovizual are în atribuții supervizarea și păstrarea ordinii în domeniul comunicațiilor în eter. Majoritatea posturilor de radio românești au și o variantă online și din ce în ce mai multe funcționează exclusiv pe internet.

Pentru a trimite un post radio trebuie sa aveti un cont membru pe site-ul nostru . Acest cont se poate face gratuit sau daca aveti unul este foarte usor pentru a trimite un post radio . Autentificati-va si din meniu accesati pagina "Inscrie Radio" completati toate datele si trimiteti . Dupa ce ati trimis noi vo-m analiza datele, daca sunt corecte il acceptam pe pagina noastra web . Multumim

  • Strength Indicator
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE